LÉPCSŐK

Számos otthonban szükség lehet az emeletre való feljutáshoz lépcsőre, melyeket a legkevesebb esetben tudunk előre legyártva megvenni, mert mindenhol más a magasság, szélesség és a lépcső által elfoglalható hely. Az egyedileg készített lépcső viszont maximálisan illeszkedik kiválasztott lakóterünkbe, és a többféle kialakítási mód lehetővé teszi, hogy számunkra a legelőnyösebbet válasszuk.

A leggyakoribb az egyenes lépcső, az L alakú lépcső, a visszafordulós lépcső, a félköríves lépcső és a csigalépcső. A forma mellett lényeges, hogy lépcsőnk tartós, biztonságos és kényelmes is legyen. Napjaink környezetbarát és energiatakarékos gondolkodása előtérbe helyezte a falépcsők iránti igényt. A falépcső belső építészeti értéke igen magas, mivel anyaga természetes, szép és jól formálható. A fa erezetének rajzolata esztétikus, természetes, színe meleg és barátságos. Felülete pácolással színezhető, árnyalható.

A fából készült lépcső kis önsúlya mellett nagy teherbíró képességgel rendelkezik, természetes szépségű, környezetbarát anyag. A tömör lépcsőlapok alapanyagát gyártásuk során kisebb elemekké bontják, majd tömbösítéssel és rejtett vendégcsapok használatával állítják elő a kívánt méretű lépcsőlapokat. Ezzel az eljárással nem vetemednek, illetve a páratartalom ingadozásaihoz is jobban alkalmazkodnak. A lépcső szerkezetileg lehet önhordó szerkezetű, ahol a lépcsőlapokat is fa gerendák, vagy vas zártszelvények tartják és lehet betonlépcsőre épített fa burkolatú, melynél az előre kialakított lépcsőfokok kapnak fa takarást. Ez utóbbi egy stabilabb megoldást jelent, és kevesebb hangot is ad ki mikor közlekedünk rajta. A lépcső egyes elemeit ajánlott előre felületkezelt állapotban megrendelni, így a helyszínen egyszerűen, gyorsan és szennyeződések nélkül kerülhetnek beépítésre.

A BorLa Bútor által készített lépcső esetében biztos lehet abban, hogy az Ön igényeinek megfelelő paraméterekkel, formával és esztétikával fog rendelkezni. A lépcső beépítésének utolsó fázisa a szegélylécek falhoz történő rögzítése, amely esetén szintén ajánlott az előre gyártott és felületkezelt típust igénybe venni.

Kérdése van?

Hívjon bátran ha kérdése lenne szolgáltatásainkkal kapcsolatosan, kérjen árajánlatot!